La periodista Laura Pinyol ha escrit un article per a l’Ara Criatures en el qual reflexiona sobre les faltes d’ortografia a l’Educació Primària i la Secundària. Entre d’altres coses, es demana si s’haurien de penalitzar les faltes en aquests nivells de l’ensenyament o què podem fer per ajudar els alumnes a escriure sense fer-ne. Per confeccionar la reflexió, ha demanat l’opinió a professors de diversos instituts i universitats. Jo també hi he participat, com a professora de la UAB, i he intentat donar el meu punt de vista sobre les qüestions que es planteja la periodista.

El tema, complex com és, dona per dir moltes coses, i segurament permet plantejar més preguntes que respostes. Amb tot, sempre és bo debatre sobre la llengua i, sobretot, sobre com s’ensenya la llengua i com ensenyem els nostres estudiants a tenir-ne cura.

Us recomano la lectura de l’article.  I vosaltres, què en penseu?