La Coral, el Jesús i jo amb l’Emma a Ràdio Mollet

El dijous passat, dia 24 de setembre, a les 9h del matí, es va emetre l’entrevista per a Ràdio Mollet en què vam participar el Jesús, la Coral i jo. Com sabeu, des de fa temps participo com a voluntària en el programa de Voluntariat per la Llengua, coordinat pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El darrer any i mig, els meus dos aprenents han estat el Jesús Vindel i la Coral Guzmán, un matrimoni de Mollet del Vallès a qui estimo i admiro immensament. El dijous vam explicar la nostra experiència al programa “Posa’t les piles”, de Ràdio Mollet.

Aquí podeu recuperar el podcast del programa:

https://enacast.com/sharer/?type=podcast&radio=radiomollet&program=posalespiles&podcast_id=radiomollet_podcast_15240&s=118&ref=tw

La Coral i el Jesús es van animar a aprendre català ara que estan jubilats i tenen temps. La motivació la van trobar en els seus nets, l’Arnau i la Laia, que sempre els parlaven en català i, és clar, volien que els seus iaios també els responguessin en català.

La Coral és de Jaén i el Jesús és de Guadalajara. Fa anys que viuen a Mollet del Vallès, però, quan hi van arribar, la situació era molt diferent de la realitat que vivim ara: no hi havia classes ni cursos de català i a Mollet poca gent el parlava. Entre la poca accessibilitat, la timidesa i la vida, que els ha donat alguns ensurts, no havien trobat el moment d’estudiar la llengua fins ara. Però amb la jubilació i la motivació dels nets, van decidir llençar-s’hi. I de quina manera! Són fantàstics! Es van apuntar al curs de català del Servei de Català de Mollet i també es van apuntar al programa del Voluntariat, on ens vam conèixer. Des de fa un any i mig, ens hem anat trobant cada setmana, sempre que ha estat possible, i hem fet una amistat tan maca que ja els considero els meus pares adoptius a Mollet!

Els admiro molt, per la seva força de voluntat, la constància i l’esforç; per l’optimisme, per la seva actitud davant la vida i per tots els valors que m’han transmès. Va ser una sort trobar-los i espero que segueixin essent part de la meva vida durant molt de temps! I és que aprendre català té aquestes coses… que et porta a conèixer gent magnífica!

Si voleu més informació sobre el Voluntariat per la Llengua, la trobareu aquí: https://www.vxl.cat/ 

Moltes gràcies a la Montserrat Pocurull, del Servei de Català de Mollet, per la confiança, i a l’Emma Balea, per l’entrevista. I, sobretot, gràcies al Jesús i a la Coral, per ser un exemple a seguir!