Plataforma per la llengua va engegar, a finals de l’any passat, la campanya “Som 10 milions“. L’objectiu d’aquesta campanya és exposar que el català gaudeix d’una diversitat de parlars diferents que l’enriqueix i el fa encara més fort; però que, tot i la diversitat, en total som més de 10 milions de persones que parlem aquesta llengua. Una mateixa llengua. 

Així com passa en la immensa majoria de llengües del món, el català té dialectes diferents, cadascun amb les seves propietats lingüístiques particulars. Ara bé, aquesta diversitat dialectal, que tant enriqueix la llengua, no hauria de servir en cap cas de pretext per qüestionar la unitat de la llengua catalana. De fet, el català és, lingüísticament, una de les llengües més unitàries del seu entorn, especialment si es compara amb altres com ara l’alemany, l’italià, el portuguès o el mateix castellà.

La campanya, que ja supera les 16.000 signatures i que ha generat molt de debat als mitjans de comunicació i a les xarxes socials, estrena, a més, nous vídeos que, de segur, contribuiran a fer-ne una millor difusió.

I tu, ja has signat?

Entra aquí i signa: https://www.som10milions.cat/ 

Som 10 milions, som una llengua!