Sobre mi

 

Hola, hola!

Sóc la Isabel Crespí. Sóc filòloga, investigadora predoctoral a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i amant de la lingüística. Compagino el gust per la recerca en lingüística teòrica, l’interès per la llengua catalana i la passió per la docència en un dia a dia frenètic i cafeïnat.

Vaig néixer a Palma, a Mallorca, la terra del paradís perdut de Villalonga, de les flames de Rosselló-Pòrcel i de la parca d’Alcover. Quan tenia 18 anys vaig decidir venir a Barcelona per poder estudiar el Grau Combinat en Estudis de Català i Espanyol a la UAB, que aleshores era l’única universitat on es podia estudiar aquest grau. Al llarg de la carrera, em vaig decantar més pel català que pel castellà i més per la lingüística que per la literatura. Així, l’últim any del grau vaig obtenir la Menció en Lingüística i la Menció en Estudis Italians (sí, l’italià és el meu vici ocult). L’any 2014 vaig fer el Màster de Lingüística Teòrica i Aplicada a la Universitat Pompeu Fabra i vaig descobrir que m’agradava la recerca.

L’any 2015 vaig obtenir una beca FPU (Formació del Professorat Universitari) concedida pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport del Govern d’Espanya, per poder fer la tesi doctoral sota la supervisió de la doctora Gemma Rigau, a qui dec i agraeixo el seu suport, ajuda i implicació en aquest procés d’investigació que, sense ella, no hauria alçat mai les veles. Actualment, doncs, sóc becària predoctoral al Centre de Lingüística Teòrica de la UAB. Pertanyo al Departament de Filologia Catalana, els membres del qual m’ajuden dia a dia a formar-me com a lingüista, com a investigadora i com a professora.

El programa de doctorat del qual formo part és Ciència Cognitiva i Llenguatge. El nostre camp d’estudi es dedica a indagar en el llenguatge, a intentar esbrinar per què parlem com parlem, què hi ha darrere d’allò que diem i de com ho diem, i a establir una relació entre les oracions que construïm i el cervell. En la meva tesi estudio l’estructura interna i les propietats combinatòries de les formes verbals no personals, especialment dels participis. 

Faig classes de català a la Facultat de Ciències de la Comunicació i a la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB. Com que em preocupa la manera com s’ensenya la llengua i, més concretament, la gramàtica tant a l’Educació Obligatòria com a l’Educació Superior, he cursat el programa d’acreditació en Formació Docent en Educació Superior i, sempre que puc, m’apunto a cursos, col·loquis, jornades i tallers de formació docent.

Per acabar, només puc afegir que m’encanta viatjar, llegir, el gelat italià, el teatre en català i el cafè ben carregat.

Si mai sou per Barcelona i teniu ganes d’un cafetet i una conversa sobre lingüística, escriviu-me!  🙂